Amersfoort met kinderen | 10 kinderactiviteiten

2

Wat is er te doen in Amersfoort met kinderen? Wij delen enkele leuke kinderactiviteiten in deze stad in de provincie Utrecht!

Amersfoort is een leuke en mooie stad met een oud centrum. De stad is tof om te bezoeken tijdens een dagje uit of maak er een stedentrip van! Combineer het bezoek van de stad tijdens een stedentrip met het ontdekken van de Utrechtse Heuvelrug en de plaatsjes Soest, Baarn en Zeist. Dit gebied in de omgeving van Amersfoort is prachtig en kindvriendelijk.

Amersfoort met kinderen ontdekken

Wil je het centrum van de stad ontdekken, dan kan dat aan de hand van de speciaal uitgezette kinderroute. De route is ruim 2 kilometer lang en je komt langs allerlei winkels en cafés. Daarnaast ontdek je het centrum. Hier zie je de route.

Een andere manier om het centrum van de stad te ontdekken is door middel van de Kinderspeurtocht door Amersfoort. Aan de hand van 9 vragen kom je te weten wie er zo belangrijk was voor Amersfoort. Geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar, je haalt hem voor € 1,95 op bij de VVV.

Doen in Amersfoort met kinderen

Verkeerstuin

Ben je in Amersfoort met kinderen van 4 tot 12 jaar, dan kan je gaan skelteren bij de Verkeerstuin. Dit is op een overdekte plek maar bij mooi weer gaan de deuren open. De kinderen kunnen dan door de naastgelegen natuurtuin rijden.

Dierenpark Amersfoort

Heb je het in ons huis over Amersfoort met kinderen bezoeken, dan krijg je direct enthousiaste reacties te horen over Dierenpark Amersfoort. In dit dierenpark is er veel te doen, er zijn veel verschillende dieren en het park is zeer verzorgd. Leuk zijn de verschillende avontuurlijke weggetjes, waardoor het voor de kinderen klimmen en klauteren is. Daarnaast zijn er veel presentaties en je kan de dierenverzorgers ontmoeten. (koop je tickets hier)

Dierenpark Amersfoort

Mondriaanhuis

Mondriaan is bekend van de schilderijen met zwarte lijnen en rode, gele en blauwe vlakken. Als je meer over de schilder wilt leren dan kan je met de kinderen speuren naar de verborgen puzzelstukken in het museum. De speurtocht is gratis en deze is geschikt voor kinderen van 7 tot 12 jaar.

Met een speurtocht, Doe-het-zelf-atelier en geregeld creatieve kinderworkshops is het Mondriaanhuis een leuke plek om te bezoeken als je in Amersfoort met kinderen bent.

Kunsthal KAdE

Nog meer cultuur tijdens je dagje Amersfoort met kinderen vind je in de Kunsthal KAdE. Kinderen ontdekken de kunst in dit museum onder andere door diverse opdrachtenkaarten, kijkwijzers en workshops.

Het Groene Huis met natuurspeeltuin Schothorst

De natuurspeeltuin op landgoed Schothorst is de grootste natuurspeelplaats in Amersfoort. Er zijn hier allerlei natuurlijke speelelementen en er is een waterpomp.

Vanaf het Groene huis kan je onder andere de speurtocht door het kabouterbos lopen. De opdrachten liggen in een doos met wandelroutes voor de deur van Het Groene Huis.

Stadsstrand Zandfoort aan de Eem

Zandfoort aan de Eem is een fijn plekje in de stad. Ben je in Amersfoort met kinderen op pad en wil je even bijkomen, ga dan hierheen! Natuurlijk met veel zand, een waterpomp, schommel en glijbaan.

Amersfoort met kinderen

Kasteel Groeneveld

Kasteel Groeneveld ligt net buiten Amersfoort, in Baarn. Er is hier een Grand Café met terras en speelgoed voor de kinderen. Over het landgoed zijn routes uitgezet, waarbij je bijvoorbeeld zoekt naar de kabouters. Ook kan je normaal gesproken een speurtocht volgen door het kasteel.

Bij Kasteel Amerongen, in Amerongen, is er een familiespeurtocht. Hierbij probeer je het mysterie op te lossen.

Bosbad Amersfoort

In de zomermaanden is het Bosbad Amersfoort een fijne plek om een aantal uur door te brengen tijdens een stedentrip Amersfoort met kinderen. Met een 50-meterbad, waterglijbanen en diverse baden voor peuters met speeltoestellen.

Koppelpoort

Je kan de prachtige Koppelpoort in Amersfoort bezoeken door middel van een rondleiding van Gilde Amersfoort. Je kan hier een raddraaier-certificaat behalen met de kinderen!

Waterlijn Amersfoort

Je kan de stad ook vanaf het water ontdekken. De Waterlijn verzorgt rondvaarten door de grachten van de oude binnenstad. De kosten zijn € 6,00 per persoon, kinderen varen gratis mee!

Amersfoort met kinderen

Amersfoort met kinderen | Koffie

Coffee Carazon

Coffee Carazon is de plek om goede koffie te drinken als je in Amersfoort bent met het gezin. Een van de redenen daarvoor is de kinderspeelhoek met een heleboel speelgoed op de eerste verdieping.

KROAST

Lunchen doe je bijvoorbeeld bij KROAST. De lunchkaart is uitgebreid, er is een kindermenu en het belangrijkste: er is een speelhoek met voldoende speelgoed.

Amersfoort met kinderen | Accommodaties

Waar verblijf je als je in Amersfoort met kinderen bent? Dit zijn een aantal tips.

#1 Wij sliepen net buiten de stad, in de StayOkay Soest. Voordeel hiervan is dat je een familiekamer met badkamer hebt, in de bossen, en met speelruimte binnen en buiten. Met de auto rijd je zo naar de stad toe. Of je huurt een fiets!

#2 Fletcher Hotel-Restaurant Het Witte Huis heeft familiekamers. Het is een 4-sterrenhotel met restaurant.

#3 DoubleTree by Hilton Royal Parc Soestduinen is luxe en ligt in de bossen bij Soest. Tegen een toeslag kan je gebruik maken van het zwembad, het Turks stoombad en de sauna.

Tips voor de omgeving van Amersfoort met kinderen:

Cultuur kinderen
2 Comments
  1. Cees van Loenen zegt

    Rondvaarten bij Waterlijn Amersfoort kosten nu € 7,50, kinderen 5-8 jaar € 4,50.

    1. Karlien de Bruijn zegt

      Dank voor de update!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.