Getest: AquaZoo met kinderen in Leeuwarden

0

Hoe leuk is de AquaZoo met kinderen? Alyt bezocht deze dierentuin met vier kinderen, in de leeftijd van 6 tot en met 9 jaar.

De AquaZoo staat bekend als de(water)dierentuin van Fryslân. Het is een echt leuk uitje voor de hele dag.

AquaZoo telt in totaal 88 verschillende diersoorten. Het grootste gedeelte van het park is buiten, een aantal diersoorten zijn binnen. Waaronder de vissen, krokodillen, schildpadden en gordeldieren.

Inhoudsopgave

Bezoek aan de AquaZoo met kinderen

We bezochten de dierentuin op een bewolkte dag in de meivakantie en het was al druk op de parkeerplaats toen wij om 11:00 arriveerden. In het park verspreidde de drukte zich en hadden we geen last van drommen mensen op de paden of voor de dierenverblijven.

Bij de kassa kregen we een plattegrond mee, waar ook de tijden van de presentaties op staan.  Ook kun je hier voor € 1,- een speurtocht kopen, je ontdekt dan meer over de dieren.

avonturenroute dierentuin

Route door de dierentuin

We besloten om de vastgestelde route te gaan volgen. En dat kwam mooi uit, omdat we dan ongeveer om 11:30 bij de ijsbereninspectie konden gaan staan.

Via paadjes loop je langs de dierenverblijven, het ziet er netjes en verzorgd uit. Er staan ook bordjes die de route en de weg naar de uitgang aangeven.

De dieren leven in ruime verblijven en je kan ze van dichtbij zien. Bij elk diersoort staat een informatiebordje met een wisto dat..? (wist-u-dat-je).

Avonturenroutes

In AquaZoo kunnen kinderen (en avontuurlijke volwassenen) tijdens de hele route lekker klimmen en klauteren via avonturenroutes en kleine speeltuintjes.

De meiden vonden de avonturenpaadjes enorm leuk: lopen over een touwbrug, balanceren over balken, riviertjes oversteken, en ga zo maar door. Deze avonturenpaadjes zijn naast de hoofdroute. De meeste avonturenpaadjes wilden ze wel een paar keer doen. En ja de trekvlot, op het kangoeroe eiland, was het hoogtepunt!

AquaZoo Leeuwarden

De ijsberen inspectie

We hadden al even bij de ijsberen gekeken, en zo stonden we toevallig vooraan bij de ijsberen inspectie. Tijdens de inspectie voert de dierenverzorger ook medische controles uit. Er zat overigens een hek tussen de ijsbeer en de dierenverzorger.

Hij voerde de ijsbeer en ondertussen tilde de ijsbeer zijn voetzool op en deed zijn bek open voor een gebitscontrole. De verzorger vertelde hoe hij met de ijsbeer trainde en stelde een aantal vragen (zoals welke kleur denk je dat de ijsbeer is).

We stonden zo’n twee meter van de ijsbeer af. De ijsberen hebben een ruim verblijf, vanuit een hut kun je ze ook bekijken.

Dieren voeren

Enkele dieren in AquaZoo mag je zelf voeren, alleen met voer uit de daar aanwezige automaten. Een handje voer kost € 0,50. Andere diersoorten mogen niet gevoerd worden om de veiligheid voor de bezoeker en de gezondheid van het dier te waarborgen.

De ringstaartmaki’s mag je voeren, maar de meiden vonden dit wel eng. Dat hebben we overgeslagen.

Op de roeiplas kun je (gratis) een roeiboot pakken. Dat hebben wij ook gedaan. Maximaal 4 personen per roeiboot. We voeren vlak langs de flamingo’s. Super leuke activiteit!

We kwamen via diverse avonturen(paadjes) uiteindelijk bij de achterste speeltuin. Daar stond een enorm springkussen. Het was een hele uitdaging om er bovenop te kunnen klimmen, het is mijn meiden niet gelukt.

dierentuin Friesland

Restaurant

We kregen wel trek en liepen terug naar het restaurant, aan het begin. Het is een zelfbedieningsrestaurant en alle tafeltjes waren bezet. Er stond een rij voor de kassa, daardoor konden we niet goed zien wat er allemaal verkrijgbaar was. Dus gingen we eerst maar in de rij staan. We kwamen erachter dat we eerst drinken uit de koelkast hadden moeten pakken. Ik bleef in de rij staan, terwijl de kinderen weer terug gingen om het drinken te halen.

Mocht je koffie willen halen (en er staat een enorme rij), kun je het beste met een leeg kopje bij de kassa gaan staan, eerst betalen en dan de koffie uit de automaat halen. Anders is de koffie al koud.

Bij de kassa hing een menukaart boven de balie. We kozen voor een patatje, maar een broodje halen kan ook. Wat wel handig is, is dat je een pieper meekrijgt. Zodra die afgaat, kun je je bestelling ophalen. Dat duurde bij ons ongeveer 10 minuten. In het restaurant was geen plek meer, maar gelukkig vonden we een tafeltje in de hal.

Pinguïnharinghap Festijn

Hierna was het tijd om naar de Pinguïnharinghap Festijn te lopen. De pinguïns liepen door het publiek naar de verzorgers toe. Ze kregen eten en af en toe waggelde er een pinguïn van de ene kant naar de andere kant van het verblijf. Ondertussen vertelden de verzorgers het een en ander over de pinguïns en werden ze gevoerd. We konden het goed zien.

AquaZoo met kinderen

Zeeleeuwen

We hadden de hele dag de tijd in AquaZoo en besloten ook de zeeleeuwenpresentatie te gaan bijwonen. Op de tribune was het al best druk, maar gelukkig vonden we nog een plekje.

Het zeeleeuwenverblijf is één van de grootste zeeleeuwenverblijven ter wereld. De zeeleeuwen vervullen de hoofdrol. Tanden controleren, visjes vangen, brullen, zwemmen en nog veel meer activiteiten komen aan bod tijdens de zeeleeuwenpresentatie. Vooral het brullen maakte indruk!

Binnen is er ook nog van alles te zien en te doen. We gingen  op de foto met een “echte” ijsbeer. En we konden in een schildpaddenschild kruipen. Schrik niet als je langs de nijlkrokodillen loopt, want er ligt een “echte” krokodil langs het pad.

We zagen ook een “echt” krokodillennest met eieren liggen. Daarnaast waren er schildpadden, gordeldieren en in de vissengrot verschillende soorten vissen. De reuzeotters zaten toevallig binnen en zo konden we ze goed bekijken.

Zeehondensafari

En ja, de zeehondensafari wilden we niet overslaan, dus ook daar waren we van de partij.

We stonden op een trekschuit zodat we de zeehonden van heel dichtbij konden bekijken. Kinderen mogen helpen de schuit in het midden van het meer te trekken. Ondertussen komen de zeehonden al nieuwsgierig een kijkje nemen. En zodra het emmertje met vis tevoorschijn komt, kun je ze van heel dichtbij begroeten!

AquaZoo met kinderen

Kinderboerderij

We dachten alles te hebben gezien, maar toch niet, er is ook nog een kinderboerderij op het park. Hier liepen geitjes en kippen los rond en zaten er konijnen in een groot verblijf en een paar vogelsoorten in een volière.

Ter afsluiting hebben we nog een paar avontuurlijke paadjes gelopen en gespeeld in de speeltuin.

AquaZoo met kinderen | Een aanrader?

Al met al hebben wij ons de hele dag kunnen vermaken in AquaZoo. Tegen sluitingstijd liepen we terug naar de auto.

Het is een netjes en verzorgd park. Geschikt voor de hele familie en kinderwagen- en rolstoelvriendelijk. De avonturenpaden zijn echt een aanvulling! De presentaties zijn niet te lang en boeiend voor iedereen. En iedere dag kun je verschillende presentaties bijwonen. Heel educatief!

Als je deze blog over AquaZoo met kinderen helemaal gelezen hebt is het geen verrassing te noemen dat wij deze dierentuin echt een aanrader vinden.

Praktische info AquaZoo met kinderen

Vooraan in het park is een speeltuin met uitzicht vanaf het terras.  En achterin het park is een speeltuin te vinden bij de BeachClub. Daar zijn onder andere koude drankjes, gevulde koeken en diverse ijsjes te koop (niet het hele jaar geopend). Ook zijn er diverse picknickplaatsen in het park.

AquaZoo heeft ook een geweldig leuke souvenirshop.

Adres:
AquaZoo Leeuwarden
De Groene Ster 2
8926 XE Leeuwarden

AquaZoo Leeuwarden is het hele jaar vanaf 10.00 uur geopend tot 17:00 of 18:00.

Kinderen tot en met 2 jaar hebben gratis entree. Parkeren kan tegenover de ingang op een ruime parkeerplaats. Een uitrijmunt kost € 4,00. Bekijk alle info op de website.

Lees ook de tips voor Leeuwarden met kinderen

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.