Bijzonder kamperen bij mensen in de achtertuin

6

Inhoudsopgave

Bijzonder kamperen

Bijzonder kamperen is wat ik graag doe, ook met kleine kinderen. Via via kwam ik op een website: camp in my garden. Op deze website bieden particulieren hun achtertuin aan, waarin je (tegen een kleine vergoeding) mag kamperen. Dit idee voor vind ik zo tof, dat ik een aantal achtertuin uitlicht in dit artikel! Gaaf idee voor een wereldreis: op je fiets van achtertuin naar achtertuin de wereld over, zo kom je echt in contact met je medemens.

Bijzonder kamperen in Europa

1. Brugge, België
Bijzonder kamperen in België. Deze achtertuin is vlakbij het centrum van Brugge en in de buurt van het strand. De eigenaren geven aan dat zij hun tuin al een tijdje verhuren. De voorbije zomers hadden zij regelmatig kampeerders. Hier vind je geen ‘speciallekes’ of een bijzondere tuin, wel een leuke plaats om te kamperen. Tot nu toe was het telkens leuk om kampeerders te hebben: het reisgevoel komt op die manier naar ze toe. Kampeerders kunnen ontbijten of ‘s avonds mee-eten als ze dat wensen, dat zorgt ook voor de eigenaren voor fijne momenten. Mensen die alles het liefst zelf doen en enkel komen overnachten, zijn evengoed welkom. De bewoners gaan er van uit dat iedereen vooral moet doen waar hij/zij zich zelf goed bij voelt. Deze tuin is rolstoeltoegankelijk.

IMG_06632. Bilzen, België
Een achtertuin in België, net over de grens bij Maastricht, aan de rand van een groot bos. De eigenaren zijn bioloog en boswachter, het is daarom geen verrassing dat ze gek zijn op de natuur, reizen en kamperen. In hun tuin zijn ze heel kleinschalig project gestart: er staat één gezellig ingerichte ruime tent in deze tuin. Hier passen vijf personen in. Koken kan in de zomerkeuken. Indien gewenst kunnen de bewoners zorgen voor een biologisch ontbijt. Vanuit de tuin zie je reeën en hazen en hoor je de uilen roepen. In de zomer zingen de krekels luid in koor! Open van 13 mei tot 15 augustus.

3. Ipswich, Engeland

Bijzonder kamperen in Engeland. Ten noordoosten van Londen ligt deze achtertuin. De Large Riverside garden is idyllisch gelegen, met toegang tot nationale wandelpaden. Je kan er vissen, kanoën en er zijn mooie fietstochten te maken. Het is een hele rustige locatie, voor kinderen is de rivier waar je in kan spelen en zwemmen een uitkomst. De achtertuin is goed bereikbaar per OV en beschikt over WiFi. Het is toegestaan om vuur te stoken.

4. Krasnopol, Polen

Een achtertuin in het noordoosten van Polen, dicht tegen de Litouwse grens aan. Hun achtertuin s een ideale tussenstop voor mensen die door het oosten van Europa reizen. De EuroVelo11 fietsroute komt langs deze achteruin en ook verschillende lange afstandsroutes. Ze bieden een plek voor je tent en een compost toilet. Het is een echte back to basicplaats waar van de gasten wordt gevraagd om geen vlees te bereiden of te eten zolang je op het terrein aanwezig bent. Deze tuin is dichtbij Wigierski National Park, Suwalski Landscape Park, Augustow Primeval Forest en op de rand van het Beaver Nature Reserve Forest.

5. Zaragoza Spanje

In Spanje vind je deze tuin met olijven-  en amandelbomen! Een klein verborgen paradijs in de buurt van een prachtig dorpje, Maella! In de omgeving kan je onder andere wandelen, fietsen, vissen en zwemmen. Ook zijn er restaurants en is er op cultureel gebied het één en ander te ontdekken.

In de achtertuin is er veel ruimte, natuur en de omgeving is mooi. Je hoeft niet te reserveren, maar aankondigen dat je onderweg bent wordt wel gewaardeerd.

6. TranquilPines’s place, Hongarije

In het hart van de Koppany vallei ligt deze achtertuin. Er is meer dan voldoende ruimte, je geniet van de natuur en je komt er tot rust! De mogelijkheid van Bed en Breakfast bestaat ook. Voor de sportievelingen is een excursieprogramma dat bestaat uit allerlei activiteiten.

De camping is helemaal vrij van lawaai van disco’s, waardoor je volop kan genieten van de stilte. Er is een gezamenlijke plek om te barbecueën. Mocht je niet zonder de buitenwereld kunnen: er is gratis WiFi. In de nabije omgeving vind je drie spa’s!

7. Sardinië, Italië

Op het fantastische Sardinië is er een achtertuin waarin je mag kamperen. Er is één hectare grond waarop onder andere fruitbomen staan. De tuin is in de buurt van het strand, perfect!

6 Comments
 1. jeapiebel zegt

  Dat lijkt mij enig om in TranquilPines’s place, Hongarije en Krasnopol, Polen eens te gaan kamperen. Ik mis de vakantie wel, van mij mag het komen het vakantie seizoen.

 2. Rowan - sillysis.nl zegt

  Wat leuk zeg! Lijkt mij heel bijzonder, weer eens wat anders!

 3. Ilse zegt

  Lijkt me super!

 4. Yvonne zegt

  Wat superleuk dit zeg! Nog nooit van gehoord, maar ik zie er wel wat in. Een soort van AirBNB maar dan met kamperen. Ik hou m in gedachten… wil een keer weer een roadtrip door Europa maken en dan is dit wel echt een leuke manier van (af en toe) overnachten.

 5. Sheila zegt

  Wat een leuk idee! Ik ga zelf nooit kamperen, omdat hostels mijn favo vorm accommodatie is. Daarbij kwam ik in New Zealand vaak hostels tegen die ook kampeerders de mogelijkheid boden om op hun terrein te slapen met hun tent of busje. Je kon dan vervolgens gebruik maken van de faciliteiten van het hostel. Dat vond ik ook al zo’n leuk idee.

 6. Stéphanie zegt

  Wat een leuk concept. Binnenkort ga ik kamperen dus ik ga dit idee zeker in gedachten houden!

Laat een antwoord achter

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.